Tjeckien jublar efter seger med 6-3 över Damkronorna

Jubel hos tjeckerna efter seger med 6-3 mot Damkronorna Foto: SVT

Damkronorna förlorade finalmatchen i Euro Hockey Tour: ”Ganska bra betyg”

Sverige förlorade den avslutande matchen mot Tjeckien med 6–3 i fyrnationsturneringen Euro Hockey Tour i Kloten, Schweiz.

Sverige hade efter de inledande vinsterna mot Schweiz och Finland behövt spela minst oavgjort för att vinna turneringen. Nu gick turneringsvinsten till Tjeckien efter det som blev en avgörande finalmatch. Damkronorna slutade tvåa.

– De får ett ganska bra betyg. Jag tycker mig se ett ganska livfullt svenskt landslag som skapar betydligt mer är än tidigare, de vågar vårda pucken på ett helt annat sätt än tidigare. De unga debutanterna gör det utan minsta tvekan och det drivet i gruppen ska man ta med sig i ett lag som är på uppgång, säger SVT Sports expert Maria Rooth.

Damkronorna

Hämtade upp 0–3 till 3–3

När Sverige försökte få till en kvittering gjorde Tjeckien viktiga 5–3. I mitten av den tredje perioden avlossade Noemi Neubaurova ett snabbt högt skott som målvakten Emma Söderberg inte hann reagera på.

I slutminuterna tog man ut Söderberg och satsade på sex utespelare. Efter en omställning kunde dock Tjeckien punktera matchen med att sätta 6–3 i tom bur. Det var stor prestige och matchen avslutades med ett gruff mellan flera spelare.

Sverige var annars på gång när man på mindre än tio minuter hämtade upp 0–3 till 3–3 i mitten av matchen.

Nästa Euro Hockey Tour är i november och sänds i SVT.