Damkronorna krossade Frankrike. Foto: Bildbyrån

Damkronornas formbesked inför OS-kvalet – krossade Frankrike

Damkronorna körde över Frankrike med 8-0 efter mål av åtta olika målskyttar i dagens träningsmatch.

Ett mycket bra formbesked inför det stundande OS-kvalet.

Sverige inleder OS-kvalet på onsdag när man ställs mot Slovakien. Ikväll genrepade man mot Frankrike.

Det blev en svensk målfest där åtta olika spelare fick näta. Mina Waxin inledde målskyttet tre minuter in i första perioden och efter två spelade perioder hade Sverige skaffat sig en bekväm 5-0-ledning. Johanna Fällman fastställde sedan slutresultatet med knappt fem minuter kvar av matchen.

Damkronorna

Sverige möter Frankrike i OS-kvalet och sett till dagens resultat ser det ut att kunna bli en lätt match för Sverige.

I Sveriges OS-kvalgrupp väntar, förutom Frankrike, Slovakien och Sydkorea.

SVT sänder Sverige OS-kval. Se första matchen mot Slovakien 19.00 11 november i SVT2/SVT Play.