• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vislanda i Alvesta kommun, Kronobergs län. Det brinner i en avfallsanläggning utanför Gottåsa med rökspridning mot Vislandaområdet som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kronoberg.

Damkronornas Hanna Olsson förklarar målsuccén i VM

Uppdaterad
Publicerad

Hattrick i premiären och nytt mål i senaste matchen.

Målen har flödat för Hanna Olsson så här långt i hockey-VM, med hopp om fortsättning redan ikväll mot Ungern.

– Jag jobbar hårt varje dag och spelar med duktiga spelare som gör det möjligt för mig att trycka dit puckarna. Vi har också ett bra powerplay just nu som fungerar bra, säger Damkronornas stora målskytt Hanna Olsson till SVT Sport.

Med sina fyra spelmål (samt ett mål i straffläggningen senast mot Tyskland) är Hanna Olsson bäste målskytt efter två matcher i hockey-VM. I kvällens möte med Ungern har hon receptet för fler mål:

Damkronorna

– Fortsätta som vi gör, det gäller att jobba hårt och lägga puckarna på mål och trycka in någon retur, det är så det ser ut.

Matchen mot Ungern sänds i SVT2 med nedsläpp 19:30.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damkronorna

Mer i ämnet