Djurgården klart för hockeyallsvensk final – se avgörande målen

Djurgården klart för hockeyallsvensk final – se avgörande målen Foto: Bildbyrån

Djurgården finalklart i hockeyallsvenskan

De fick inte alls spelet att stämma under stora delar av grundserien.

Men nu är Djurgården klart för den hockeyallsvenska finalen efter kvällens 6–4-seger hemma mot Björklöven.

– Det var en jäkla hård serie, en eloge till Björklöven, säger matchvinnaren Emil Berglund i C More.

Det har varit en lång säsong för alla Djurgårdsfans, men lagom till slutspelet har laget vaknat till liv och nu är de kvalificerade till den hockeyallsvenska finalen efter att ha plockat tre raka segrar mot Björklöven.

Den senaste kom i kväll efter en rafflande tillställning inför ett fullsatt Hovet.

Det var visserligen Björklöven som tog ledningen i mitten av den första perioden men efter det var det Djurgården som hade det mesta och det bästa av spelet.

Mustonen kvitterade

Kvitteringen fixade Emil Berglund efter halva den andra perioden och lite mindre än en minut senare kom 2–1-målet – och det var omdiskuterat. Marcus Krüger flyttade pucken på ett misstänkt otillåtet sätt med sin hand innan han spelade fram målskytten Cameron Schilling men domarna dömde mål ändå.

”Löven” kom igen och fixade en kvittering genom Joel Mustonen fem minuter senare – men sedan var det slut på det roliga för deras del.

Innan perioden var över prickade Daniel Brodin krysset efter att Emil Berglund vunnit en tekning klockrent bakåt och i början av den tredje perioden fixade Fredrik Forsberg 4–2.

”Kul att få bidra”

När Stefan Elliott sedan satte 5–2 med ett mäktig slagskott med 15 minuter kvar att spela såg Björklöven ut som ett slaget lag.

Och det var de också, även om de lyckades få in en reducering med sju minuter kvar att spela kom de aldrig närmare än så trots att de plockade ut målvakten Joona Voutilainen när fem minuter återstod av matchen.

Till slut blev det 6–4 efter att Emil Berglund satt sitt andra mål för kvällen i öppen kasse med en minut kvar att spela och Daniel Rahimi reducerat en halvminut senare.

– Kul att få bidra, det trodde man inte när man vaknade i morse, säger Berglund.

Nu väntar Modo i den hockeyallsvenska finalen.

– Det kanske blir en annan typ av matchserie, de är skickliga som satan också men kanske inte lika fysiska. Vi kommer att få jobba hårt, säger Berglund.