Ida Boman

Se två av Ida Bomans avgörande räddningar i spelaren ovan Foto: Emma Wallskog / BILDBYRÅN

Djurgården besegrade Brynäs – Ida Boman stor matchhjälte

2-1 och Brynäs jagade kvittering.

Då storspelade Ida Boman, 20, och Djurgården gjorde två raka mål i öppen kasse och säkrade segern.

– Vi krigar väldigt bra idag, säger Boman till TV4 Play.

Efter Djurgårdens ledningsmål tidigt i den andra perioden var Brynäs på tå och kvitterade via lagets måldrottning Hanna Thuvik. Men säg den lycka som varar för evigt.

Knappt en minut senare var Anneke Linser på plats och satte 2-1 till hemmalaget.

Den tredje perioden bestod till stor del av ett jagande Brynäs, men Ida Boman storspelade i Djurgårdens mål och höll alla skott borta från nätet.

I stället för ett kvitteringsmål för Brynäs, gjorde Djurgården två raka mål i öppen kasse tack vare Linser och Hana Haasova.

Slutresultatet skrevs till 4-1 och Djurgården klättrar upp till femteplats i tabellen.

– Det är tryggt att spela med mina backar, så det var lugnt, säger Boman efter matchen.