Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån

Djurgården vann julens största publikmatch

Uppdaterad
Publicerad

Julens publikmatch nummer ett spelades i kväll i ishockeyns andradivision. Djurgården slog AIK med 5-2 inför över 13000 åskådare i Avicii Arena.

– Det var inget riktigt skönspel men det var en derbykänsla med nerver och studsande puckar. Till slut stängde vi ner dem totalt, säger Olle Liss till C More. Han hade  kramp i underarmarna och ett tag funderade han över att kliva av.

Det blev en utdragen tredjeperiod med flera långa videogranskningar. När Olle Liss gjorde 4-2 för Djurgården var målburen flyttad när han sköt in pucken från sidan. Men det godkändes till slut.

Vid 5-2 var det stora ytor i powerplay när Daniel Brodin gjorde mål från nära håll.

Returmatch redan på torsdag

Strax efteråt petade Mika Ounasvuori in vad som de flesta trodde var 6-2 för Djurgården men Wiktor Nilsson ansågs ha ”drivit in” mot målvakten Claes Endre som var ur spel med djurgårdaren över sig.

Klacken sjöng om ”super-Djurgården”, 13 097 på plats och en grym inramning, under videogranskningen men det blev inget mål den gången. Flera djurgårdsprofiler syntes på läktarplats: Kenta Nilsson, Hardy Nilsson, Douglas Murray, Håkan Södergren, Mikael Tellqvist och Dick Axelsson – bland ett 20-tal profiler.

Djurgården har tätat defensiven och bara släppt in ett eller två mål de sex senaste matcherna och är tvåa efter överlägsna Modo i tabelltoppen av Hockeyallsvenskan.

AIK kan få snabb revansch. Redan på torsdag möts lagen igen i samma arena. Då har AIK de tunga publikplatserna.

HockeyAllsvenskan

Djurgårdens IF logo

Djurgårdens IF

5 - 2

AIK logo

AIK

2-1, 1-1, 2-0
Avicii Arena, Stockholm

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.