Se den avgörande straffen i spelaren ovan. Foto: TV4 Play

Djurgårdens missräkning – föll mot nykomlingen Vimmerby

Djurgården stod för en rejäl missräkning på onsdagskvällen.

Det stjärnspäckade laget föll på straffar mot nykomlingen Vimmerby (3–2).

– Vi sätter oss i skiten, säger Djurgårdens tränare Robert Kimby.

Det började bra för gästerna från Stockholm när Tyler Kelleher, som blev tvåmålsskytt mot Östersund senast, gav Djurgården ledningen i mitten av den första perioden.

Lyckan blev dock kortvarig. Sex minuter senare kvitterade Ludwig Wisten för hemmalaget. En mållös andra period följde innan nyförvärvet Fredric Weigel satte Djurgården i förarsätet på nytt med sitt 2–1-mål.

Vimmerby fick sedan ett gyllene läge att kvittera i 5 mot 3-spel i slutet av matchen. Det läget förvaltade man. Jakob Karlsson, som till vardags är tidnings-VD, tryckte dit 2–2 med 21 sekunder kvar.

”Vi sätter oss i skiten”

Drabbningen gick till straffar där hemmalaget var starkast. Målvakten Robin Christoffersson axlade hjälterollen när han räddade två straffar vilket ledde till att Isak Hansen kunde sätta spiken i kistan. Norrmannen höll för trycket när han fintade ner Viktor Andrén och skickade in avgörande straffen framför en överlycklig publik.

– Det var en svettig match men det var otroligt roligt att vinna på straffar och kunna avgöra, säger Christoffersson i TV4 efter matchen.

Vinsten var nykomlingens andra straffseger för säsongen. För Djurgårdens del innebar det förlust efter två raka segrar.

– Spontant tycker jag att vi skapar tillräckligt mycket för att vinna matchen. Vi sätter oss lite i skiten. Vi är inte ödmjuka, säger Djurgårdens tränare Robert Kimby efter förlusten.