Se 17-årige Victor Eklunds två mål i spelaren ovan. Foto: Maxim Thore / BILDBYRÅN

Stortalangen tvåmålsskytt när Djurgården körde över Östersund på Hovet

Det var spel mot ett mål på Hovet.

Stortalangen Victor Eklund, 17, blev tvåmålsskytt när Djurgården körde över Östersund med 5–0.

– Jag har kommit in mer i seniorspelet och jag njuter av varenda sekund, säger Eklund efter matchen i TV4.

Hemmalaget fick en smakstart på matchen när Tyler Kelleher på en retur stötte in 1–0 efter knappt tre minuters spel.

Det var minst sagt spel mot ett mål. Fyra minuter in i den andra perioden noterades Östersunds första skott mot Djurgårdsmålvakten Hugo Hävelid. Hemmalaget hade i sin tur då 19 avslut på mål.

Det var med andra ord en tidsfråga innan Djurgården skulle utöka ledningen. 2–0 kom slutligen i powerplay i slutet av den andra perioden genom stortalangen Victor Eklund, fint framspelad av veteranen Linus Klasen bakom målburen.

”Jag njuter av varenda sekund”

17-åringen nöjde sig inte där. I början av den tredje perioden ökade han på till 3–0. Dick Axelsson fyllde sedan på innan även Tyler Kelleher blev tvåmålsskytt när han satte dit 5–0.

– Otroligt skönt. Vi är det bättre laget idag. Jag har kommit in mer i seniorspelet och jag njuter av varenda sekund, säger Eklund efter matchen i TV4.

Segern var Djurgårdens andra raka och Stockholmsklubben klättrar nu till en femteplats i tabellen.