Djurgårdens sportchef: ”Det är jobbigt och jävligt frustrerat”

Uppdaterad
Publicerad

En match från degradering.

Då skanderade delar av Djurgårdspubliken på Hovet ”avgå styrelsen”.

– I motgång vill man hitta syndabockar och då blir det sådana här utspel, säger sportchefen K-G Stoppel.

Det är ingen enkel tillvaro för Djurgården just nu. Vid förlust mot Timrå på lördag är det hejdå SHL, och för att hålla sig kvar krävs fyra raka segrar.

En blytung höst där Stockholmslaget var klar jumbo ledde till en tränarrockad där tränaren Barry Smith och sportchefen Joakim Eriksson lämnade klubben. Joakim Fagervall tog över som huvudtränare och K-G Stoppel klev in på sportchefsrollen.

Och det började vända för Djurgården. Man var bland de formstarkaste lagen i ligan och var ett tag nära att klara sig ifrån ett nedflyttningskval. Men så blev det inte och nu är man en match från att degraderas.

– För varje match som vi inte vinner så blir det stelare och mer fundersamt i stället för att gå på ren instinkt. Det blir mer och mer frustrerat helt enkelt, säger K-G Stoppel.

”Jävligt frustrerat”

På Hovet under torsdagskvällen var det starka reaktioner på läktaren när delar skanderade ”avgå styrelsen”. Det är inte bara på läktaren det är frusterat. Även Stoppel känner en stor frustration.

– Det är jobbigt och jävligt frustrerat. Men någonstans visste jag det här när jag gick in i det, säger Stoppel.

Vad skulle en degradering betyda?

– Svårt att säga. Det här är inget som har kommit nu i slutet utan det har pågått ganska länge. Jag vill inte spekulera här och nu, vi ska avsluta den här matcherserien och så tar vi det därifrån, säger han.

Loobs tre punkter

SVT Sports expert Håkan Loob pekar på tre punkter som ligger till grund för att Djurgården är där de är:

* Fel att Barry Smith anlitades.

* Lagkaptensproblematiken.

* Joakim Erikssons misslyckade lagbygge.

– K-G Stoppel gör ett väldigt bra jobb men det som tog slut för honom var tiden. De hade en bra trend på slutet.  Men ska man glömma bort hösten och ta igen allt behöver man kanske lite mer tid på sig, säger han i Hockeykväll.

Se hela Håkan Loobs resonemang i torsdagens avsnitt av Hockeykväll.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.