Ny Timråvinst – Djurgården en match från degradering

Uppdaterad
Publicerad

Timrå är på väg att skicka Djurgården ur SHL.

Laget tog tredje raka segern i nedflyttningskvalet – och har chansen att avgöra vid seger på lördag.

– Det är skönt att se moralen vi har på slutet. Vi kämpar för varandra, säger Timrås Pontus Åberg till SVT Sport efter 5-3-segern.

Ödeskvalet mellan Timrå och Djurgården har inte gått Stockholmslagets väg.

Hemma på Hovet hamnade laget i ett tidigt underläge och när Timrås Ty Rattie fixade en 4-1-ledning i början av den tredje perioden såg uppförsbacken för brant ut.

Men efter två snabba mål från hemmalaget levde matchen in i slutet. Då, med en minut kvar, punkterade Timrås Sebastian Hartmann matchen med sitt 5-3-mål i öppen bur.

– En match i taget nu, men känslan är bra i truppen, säger Pontus Åberg.

Timrås tog sin tredje raka vinst i nedflyttningskvalet och laget har chansen att avgöra serien i nästa möte. Vinner Timrå hemmamatchen på lördag blir det spel i hockeyallsvenskan för Djurgården nästa säsong.

– Vi ger bort den här matchen. Vi får komma upp med en plan om hur vi ska vända det här. Vi gör ett bra försök i den tredje perioden där vi verkligen får tryck på dem. Det är nära men räcker inte hela vägen, säger Djurgårdens Ludvig Rensfeldt till SVT Sport.

– Det är ett tufft läge men vi har långt ifrån gett upp. De har fortfarande matchbollen att slå in och det är den svåraste, fortsätter han.

Djurgården spelade så sent som 2019 SM-final mot segrande Frölunda.

Texten uppdateras.

SHL

Djurgårdens IF logo

Djurgårdens IF

3 - 5

Timrå IK logo

Timrå IK

0-1, 1-2, 2-2
Hovet, Stockholm
Publik: 7122

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.