Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Zack Hymans läckra dragning när Edmonton kvitterade finalserien mot Florida. Foto: NHL.com/TT

Edmonton Oilers tar sista chansen – tvingar fram game 7 mot Florida Panthers

Uppdaterad
Publicerad

Edmonton Oilers tar sista chansen och utjämnar finalserien.

Efter 5-1 på hemmais mot Florida Panthers har man nu chansen att vända tidigare 0-3-underläge till Stanley Cup-vinst.

Det visar sig att Edmonton Oilers inte nödvändigtvis behöver Connor McDavid. Efter kross med 5-1 på hemmais mot Florida Panthers tvingar man nu fram en så kallad game 7 och utjämnar finalserien till 3-3.

– Det är en bra historia men vi måste också fullfölja den, alla kommer glömma det här om vi inte gör det, säger Edmontons Zach Hyman till NHL:s hemsida.

Stanley Cup

Edmonton kontrollerade matchen från start till mål där första målet gjordes efter sju minuter. Redan efter 46 sekunder i andra perioden gjordes 2-0 och lagom till andra periodpausen kom trean.

Florida reducerade tidigt i den tredje perioden för att ge någon form av puls i matchen men tog sen tidigt ut målvakten – vilket straffade sig. Det blev inte bara ett utan två mål i öppen kasse med bara 12 sekunder mellan varandra.

Edmonton har gått från 0-3-underläge till 3-3 och kan nu göra det ingen gjort på 82 år. Senast någon vände 0-3 i en finalserie var då Toronto Maple Leafs 1941-1942 besegrade Detroit Red Wings.

Vinnaren av Stanley Cup avgörs på tisdag den 25 juni i Florida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Stanley Cup

Mer i ämnet