• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vislanda i Alvesta kommun, Kronobergs län. Det brinner i en avfallsanläggning utanför Gottåsa med rökspridning mot Vislandaområdet som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kronoberg.

Rasmus Dahlins målnolla sprack mot New Jersey. Foto: Jeffrey T. Barnes/AP/TT

Efterlängtat mål för Buffalo Sabres Rasmus Dahlin

Uppdaterad
Publicerad

Äntligen satt den för Rasmus Dahlin.

Buffalos svenskback gjorde sitt första mål för säsongen i sin tionde match.

Men Buffalo förlorade trots det hemma mot New Jersey med 3–5.

Det har inte varit någon vidare start på säsongen för Rasmus Dahlin. Åtminstone om man ser till den offensiva produktionen.

Men nu har han i alla fall fått spräcka målnollan efter att tidigare ha gjort två passningspoäng på nio matcher.

Hårt och lågt slagskott

När Buffalo och New Jersey möttes för andra gången på lika många dagar fick den 20-årige svensken pucken vid offensiv blålinje av landsmannen Victor Olofsson. Dahlin tackade genom att smälla av ett hårt och lågt slagskott som letade sig in i målet, vilket betydde 2–2 i slutet av mittperioden.

Men Dahlins efterlängtade mål till trots – det var New Jerseys match. Miles Wood gav New Jersey ledningen med mindre än sekunden kvar av andra perioden och i slutet av tredje perioden punkterade han matchen när han satte 5–3 i tom målbur.

Därmed tog New Jersey revansch på Buffalo efter att ha förlorat med 3–4 på straffar i lördags.

MER NHL: Draftettans första NHL-mål (29 januari):

NHL

Buffalo Sabres logo

Buffalo Sabres

3 - 5

New Jersey Devils logo

New Jersey Devils

0-2, 2-1, 1-2
KeyBank Center, Buffalo, NY

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.