Elias Lindholm är klar för Boston Bruins. Det blir hans fjärde klubbadress i NHL. Foto: ETHAN CAIRNS

Elias Lindholm klar för Boston Bruins – skriver jättekontrakt

Uppdaterad
Publicerad

Svenske NHL-stjärnan Elias Lindholm byter klubb.

Han har skrivit på ett lukrativt sjuårskontrakt med Boston Bruins som uppges vara värt 82 miljoner kronor per säsong och totalt 575 miljoner.

”Välkommen till Boston, Elias”, skriver klubben på sociala medier.

Lindholm, som bland annat har ett VM-guld med Tre Kronor från 2017 på meritlistan, har totalt gjort 818 NHL-matcher och 557 poäng, 218 mål och 339 assist.

Boston blir hans fjärde klubbadress i världens bästa liga efter att tidigare ha spelat för Carolina, Calgary och nu senast en kort sejour i Vancouver dit han trejdades mitt under förra säsongen.

Sedan tidigare finns redan en Lindholm i Boston, backstjärnan Hampus med samma efternamn. De är, för tillfället, lagets enda svenskar sedan målvakten Linus Ullmark trejdats till Ottawa.

Elias Lindholms bästa NHL-säsong var 2021/2022 när han noterades för 42 mål och totalt 82 poäng för Calgary. Under säsongen som nyss avslutades gjorde han 15 mål och totalt 44 poäng, samt ett fint slutspel med tio poäng på 13 matcher.

Flera svenskar byter NHL-klubb

En annan svensk som byter NHL-klubb är Viktor Arvidsson som har presenterats för Stanley Cup-finalisten Edmonton. Han lämnar därmed Los Angeles Kings.

Nyblivne Stanley Cup-mästaren Kevin Stenlund lämnar Florida och har presenterats av det nya NHL-laget Utah Hockey Club.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.