Emma Nordin: ”Dags för mig att kliva åt sidan”

Uppdaterad
Publicerad

Emma Nordin gjorde sitt fjärde OS tidigare i år – men var sedan en av veteranerna som petades i VM.

Nu ser Luleås guldjagande nyckelspelare ingen framtid i Damkronorna.

– Jag är 31 år gammal, jag har känt sedan senast mästerskapet jag var med på att det är dags för mig att kanske kliva åt sidan, säger Nordin till SVT Sport.

Det var ett ungt Damkronorna som spelade VM under sensommaren. Flera tidigare nyckelspelare som passerat 30 år saknades i truppen, däribland Emma Nordin, Johanna Fällman, Lisa Johansson och målvakten Sara Grahn, samtliga i regerande mästaren Luleå till vardags.

Förbundskaptenen Ulf Lundberg har tidigare sagt att han tog ut truppen på sportsliga grunder och att alla han ställt frågan till tackat ja, samt konstaterat att det pågår en generationsväxling.

”Bra tändvätska för dem”

Luleås tränare Mikael Forsberg tycker att han har spelare som är bra nog för att vara med i landslaget.

– Jag tror att det är bra tändvätska för dem och hoppas verkligen att de visar hur bra de är redan från säsongsstart. Jag tror att de kommer bevisa på isen att de är nog bra för att spela i landslaget oavsett vad man tänker om ålder. Är man bra nog så... Vi gillar mixen ungt och gammalt, det brukar vara ett vinnande koncept, säger han till SVT Sport.

”Man vill jobba mot framtiden”

31-åriga Emma Nordin inledde säsongen med att avgöra 3-1-premiären mot HV71 med sina två mål. Hon ser guldjakten med Luleå som det enda målet just nu.

– Jag vet inte hur man ställer sig från landslagsledningen men jag känner mig ganska nöjd, det finns tjejer som kommer upp. Det finns en framtid och jag vet att man vill jobba mot framtiden.

31 år är ju ingen ålder. Känner du dig helt klar?

– Jag gillar aldrig att stänga dörrar helt hållet för man vet inte vad som händer, men det är så känslan är och har varit.

HÖJDPUNKTER: Luleå-HV71 16/9:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.