Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Joel Eriksson-Eks två mål för Minnesota. Foto: Brace Hemmelgarn / BILDBYRÅN

Joel Eriksson-Ek tvåmålsskytt för Minnesota

Uppdaterad
Publicerad

Joel Eriksson-Ek hade en lyckad kväll i New York när hans Minnesota slog Islanders med hela 5-0. Svensken gjorde både 3–0 och 4–0.

– Det var gött. Det har gått ett tag sedan jag gjorde något senast, säger svensken till Aftonbladet.

Trots det två målen av Eriksson-Ek var det inte svensken som fick rubrikerna efteråt. Istället var det målvakten Marc-André Fleury som skrev in sig i rekordböckerna.

Fleury är nu tvåa bland de segerrikaste NHL-målvakterna efter den 552:a segermatchen.

Kanadensaren gick förbi sin barndomsidol Patrick Roy.

– Äntligen, eller hur? Det har varit lite jobbigt den senaste tiden, önskar att jag hade gjort det här lite tidigare. Men som alla vet gör vi vårt bästa för att vinna matcher och i kväll gjorde vi en bra match mot ett bra lag, säger Marc-André Fleury efter matchen, enligt nhl.com.

Allra flest segrar bland NHL-målvakterna har Martin Brodeur (691), men hans rekord i antal segrar är inget som Fleury siktar på.

– Då måste jag hålla på i 15 år till, säger 39-åringen.

Joel Eriksson-Ek hyllade målvakten.

– Att bli tvåa på den listan är helt fantastiskt. Det känns otroligt häftigt att få vara del av en sådan grej. Det är ju historiskt. Ingen lär ju någonsin gå om honom, säger Eriksson-Ek till Aftonbladet.

Ingen av de nuvarande NHL-målvakterna lär gå om Fleury i alla fall. Närmast är Jonathan Quick, New York Rangers, på 384.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.