Joakim Fagervall i Djurgården. Foto: Bildbyrån/TT

Fagervalls mardrömsdebut – Dif föll med 1-7

Uppdaterad
Publicerad

I dag gjorde Joakim Fagervall debut som tränare för Djurgården. Det utvecklade sig till en mardröm för Fagervall och hans Djurgården. Örebro vann med 7-1.

– Vi saknar energin, det är det stora problemet, och det där ”brinnet”. Vi har inte ställt upp för varandra på isen, säger Fagervall.

I mitten av den tredje perioden gjorde Emil Larsson 7-1 från nära håll när laget var en man mer efter en avvaktande utvisning.

– Vi har inte aggressiviteten och det måste släppas lös. Vi hade en rädsla inför matchen och det var att få för mycket information, det kanske gjorde att energin försvann. Vi har tränat tre pass och idén har varit att supporta varandra mycket närmare, vara starka där pucken finns men i dag var vi mer utspridda än vad vi var innan. Vi saknar det stora drivet att komma rätt i situationerna, säger Fagervall som tog god tid på sig att förklara fiaskostarten i C More.

Det var inte mycket som gick rätt för Djurgården och ett hungrigt Örebro var överlägset och kunde gjort ett par mål till.

Wikegård: ”Nästan chockartat”

– Det är en extremt dålig hockeymatch, nästan chockartat, av Djurgården och jag ser inte att Joakim Fagervall är där och drar ihop det, säger C Mores expert Niklas Wikegård.

Det var Mantas Armalis som släppte in alla målen för Djurgården. I båset var stjärnvärvningen Alexander Salak beredd men behövde inte rycka ut.

– Vi är effektiva och har fått utdelning. Vi trycker på kassen och vill vinna andrapuckar och skapar tid i offensiv zon, säger Örebros tvåmålsskytt Linus Öberg.

Ny match för Djurgården redan i morgon

Fagervall fick nyligen sparken från Malmö.

Fram till kvällens match hade Örebro ett målsnitt på 2,6.

Redan i morgon eftermiddag väntar en ny match för Djurgården – Färjestad i Karlstad.

– Vi måste nu släppa på och vi har faktiskt en otroligt bra möjlighet. Jag funderar på hur vi ska få benen att gå utav bara helvete, som de gått hela veckan, säger Fagervall.

SHL

Örebro HK logo

Örebro HK

7 - 1

Djurgårdens IF logo

Djurgårdens IF

3-1, 3-0, 1-0
Behrn Arena, Örebro
Publik: 1796

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.