Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Färjestads skadelista växer – stjärnbacken krockade med målbur

Uppdaterad
Publicerad

Färjestads skadelista börjar bli oroväckande lång.

I kvällens match mot Malmö krockade stjärnbacken Theodor Lennström med en målbur och tvingades utgå.

– Jag vet inte hur det är med honom men han kommer inte att spela mer i dag, säger Färjestads tränare Tomas Mitell till C More.

Sedan tidigare har Färjestad Jens Westin, Mikael Wikstrand, Daniel Viksten, Joel Nyström och Henrik Björklund på skadelistan och inför torsdagskvällens möte med Malmö kom beskedet att lagkaptenen Linus Johansson missar matchen på grund av en skada.

Nu tvingas de lägga ytterligare ett namn till den listan efter att stjärnbacken Theodor Lennström krockat med Malmös målbur i slutet av den andra perioden. Exakt hur illa det är med honom är oklart i dagsläget, men på reprisbilderna såg det ut som att han fick en rejäl vridning på höger fotled. Efter att ha tagit sig till båset med viss möda samtalade han lite snabbt med Färjestads medicinskt ansvarige Mattias Hell innan han haltade vidare ut i omklädningsrummet.

– Jag vet inte hur det är med honom men han kommer inte att spela mer i dag, säger Färjestads tränare Tomas Mitell till C More.

Hockeykvälls expert Jonas Andersson är orolig för Färjestads del.

– Det är helt omöjligt att ersätta honom. En riktig pyrrhus-seger, beroende på hur allvarlig skadan är. Lennström spelar med ett sådant otroligt självförtroende just nu. Han är Färjestads viktigaste spelare, säger Andersson.

Matchen vann Färjestad med 3–2 efter att Victor Ejdsell avgjort i straffläggningen.

SHL

IF Malmö Redhawks logo

IF Malmö Redhawks

2 - 3

Färjestad BK logo

Färjestad BK

0-1, 2-0, 0-1, 0-0, 0-1
Malmö Arena, Malmö
Publik: 4893

Period 1

  • 14:30
    0-1MålEjdsell (Lennström/Nilsson)

Period 2

  • 1-1MålLassen (Olofsson/O. Lauridsen)
    05:35
  • 2-1MålPa. Westerholm (Po. Westerholm/Schemitsch) PP1
    18:39

Period 3

  • 06:06
    2-2MålLindroth (Lindqvist/Nilsson)

Straffläggning

  • 65:00
    2-3MålEjdsell PS

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.