Schweiz vann JVM-premiären mot Finland. Foto: TT

Finland förlorade i JVM – Schweiz premiärvann

Finland är som vanligt en guldkandidat i JVM i ishockey. Men starten på turneringen blev inte vad fjolårets silvermedaljörer hade hoppats på.

Mot Schweiz blev det förlust, 2–3, efter förlängning.

Finland tog visserligen ledningen genom Konsta Kapanen tidigt i andra perioden, men Schweiz repade sig. Lorenzo Canonica kvitterade i mitten av andra perioden och i början av tredje tog Schweiz ledningen.

Ett mål signerat Kalle Väisänen tog matchen till förlängning men i tre mot tre-spelet belönades Schweiz för att ha varit det starkare laget i matchen. Attilio Biasca fick pucken i slottet och sköt in avgörandet, 3–2.

I grupp B spelar även Slovakien, Lettland och USA.