Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Floridas två mål när laget slog ut New York Rangers. Foto: Bildbyrån

Florida till andra raka finalen – vågade inte röra bucklan: ”Vi gjorde på ett annat sätt”

Uppdaterad
Publicerad

Florida vann hemma mot NY Rangers med 2-1 och gick till sin andra raka Stanley Cup-final. Det blev 4-2 i matchserien.

– Vi visste att det inte skulle bli lätt. Vi försökte komma med allt vi hade men det räckte helt enkelt inte idag, säger en besviken Mika Zibanejad efter uttåget enligt AP.

Efteråt lyftes Prince of Wales-pokalen ut på isen för att man blivit mästare i den östra konferensen. Förra året bröt Florida mot traditionen och rörde vid pokalen. Det lät man bli i år.

– Vi rörde vid den förra året och det gick inte vägen för oss. Så vi gjorde på ett annat sätt i år, säger Floridas Sam Bennett från Sunrise, Florida.

Efter 14 säsonger i NHL får Oliver Ekman-Larsson äntligen spela Stanley Cup-final.

– Jag fattar inte riktigt, det är så jävla kul, säger 32-åringen till Aftonbladet.

Finalserien inleds 8 juni

Rangers vann grundserien och för elfte året i rad kommer inte det lag som var bäst inför slutspelet att få lyfta Stanley Cup-bucklan.

– Ingen förväntade sig att vara på den här sidan av det. Vi förväntade oss att komma hit ikväll, vinna en hockeymatch och ta tillbaka den till Madison Square Garden för en Game 7. Så det finns en besvikelse som vi försöker hantera just nu, säger Rangers tränare Peter Laviolette.

Det är bara Stanley Cup-bucklan som gäller i år för Florida, som jagar sin första buckla efter två finalförluster 1996 och 2023. Förra året förlorade man finalserien mot Vegas Golden Knights med 4-1. Årets finalserie mot antingen Dallas eller Edmonton (står 2-3) inleds den 8 juni.

NHL

Florida Panthers logo

Florida Panthers

2 - 1

New York Rangers logo

New York Rangers

1-0, 0-0, 1-1
Amerant Bank Arena, Sunrise, FL
Publik: 19865

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.