Här står Sergej Bobrovskij för en sanslös räddning vid ställningen 2-2. Foto: Bildbyrån/NHL.com

Florida vann efter galna räddningar

Två spektakulära ingripanden i målburen var den stora snackisen efter att Florida besegrade Tampa Bay med 3–2 i förlängning i den andra matchen mellan lagen i åttondelen i NHL-slutspelet.

– Vilket rån!, utbrister kommentatorn i sändningen.

Floridas målvakt Sergej Bobrovskij utmärkte sig när han stoppade ett skott med sin ansiktsmask, vilket i sig är udda. Än galnare var den räddning han gjorde i andra perioden med hjälp av ovansidan på handsken.

Bobrovskij hamnade helt bakvänd till höger om målet, med ryggen mot isen, och kastade sig i blindo åt vänster och lyckades stoppa skottet som Tampa Bays Matt Dumba trodde skulle få in i det som alldeles nyss var en tom kasse.

Tampa Bays mål under ordinarie tid gjordes av Brayden Point och Steven Stamkos, bådas framspelade av Victor Hedman.

Floridas målskyttar var Sam Bennett och Vladimir Tarasenko och i förlängningen sattes det avgörande målet av Carter Verhaeghe efter knappt tre minuter.

Florida leder matchserien mot Tampa Bay, som spelas i bäst av sju matcher, med 2–0.