Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Matchen bröts efter att ett knallskott kastades in – se situationen i klippet ovan. Foto: C More

Förbundet: ”Matchen borde inte spelats klart”

Uppdaterad
Publicerad

Svenska ishockeyförbundets ståndpunkt är solklar: den avbrutna matchen mellan Kristianstad och Tingsryd borde inte ha spelats klart.

– Vi har startat en intern process för att reda ut hur det kom sig att matchen spelades klart, säger tävlingschefen Magnus Mårtensson till SVT Sport.

Ett beslut om det blir omspel eller inte förväntas komma den här veckan.

Fredagens hockeyallsvenska match mellan Kristianstad och Tingsryd avbröts efter att en hemmasupporter kastat in ett knallskott i närheten av bortalagets målvakt Daniel Rosengren. Kort därefter meddelades det att matchen inte skulle återupptas, men en och en halv timme senare kom beskedet att den trots allt skulle slutföras inför tomma läktare – trots att Tingsryd opponerade sig.

Vem eller vilka som tog det beslutet är fortfarande inte klarlagt.

– Vi har startat en intern process för att reda ut hur det kom sig att matchen spelades klart, säger förbundets tillförordnade tävlingschef Magnus Mårtensson till SVT Sport och fortsätter:

– Svenska ishockeyförbundet har inte tvingat någon att spela någon match. Vi har rutiner som ska användas vid den här typen av situationer och det vi kan konstatera att det uppenbarligen inte skötts på rätt sätt, sen vem som gjort vad är inte klarlagt ännu.

Två ärenden ligger hos nämnden

Klart är i alla fall att det finns två ärenden som ligger för behandling hos hockeyförbundets tävlingsnämnd.

– En tävlingsprotest från Tingsryd som anser att matchen inte borde ha spelats klart och vill ha omspel och sen en anmälan från mig som tävlingschef gällande säkerhetsarrangemanget från hemmalaget. Vi har begärt in yttranden från berörda parter och de har en viss svarstid på sig så klart, vi hoppas kunna ta ett beslut under veckan.

Erik Ryman, sportchef i hockeyallsvenskan, sa till SVT Sport i lördags att han tyckte beslutet var rätt att spela klart matchen, och hänvisade till regel 73 i regelboken.

Efter händelsen hade förbundet tillsammans med hockeyallsvenskan ett möte om hur man hanterade situationen. Han vill inte kommentera vad de kom fram till.

– Det är en pågående utredning och då vill vi inte förekomma den. Ärendet ligger hos SIF, skriver han i ett sms till SVT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.