Forsberg går mot en rekordsäsong: ”Extremt begåvad”

Uppdaterad
Publicerad

Filip Forsberg går mot en rekordsäsong.

Efter två mål och ett assist mot Minnesota är nu både det personliga mål- och poängrekordet i fara.

– Filip är en extremt begåvad spelare, säger Nashvilles coach John Hynes till NHL.com.

Som bäst har han gjort 33 mål och 64 poäng under en NHL-säsong. Två noteringar som ser ut att vara inom räckhåll redan efter 46 spelade matcher den här säsongen. Den senaste tiden har nämligen Filip Forsberg öst in poäng för sitt Nashville.

I torsdags gjorde han ett mål och två assist när Anaheim besegrades med 4–0. Två dagar senare blev det 1+1 mot St Louis och natten till i dag följde han upp det med två mål och en assist mot Minnesota.

Sammanlagt är nu Forsberg uppe i 31 mål och 23 framspelningar efter 46 spelade matcher. Håller han sig hel har han med andra ord 23 matcher på sig att slå sitt mål- och poängrekord från säsongen 2015–2016. En överkomlig uppgift.

– Filip är en extremt begåvad spelare. En sak som folk verkligen borde uppskatta med honom är att han alltid levererar. Han är en stor, stark, kraftfull forward när han spelar på topp, säger Nashvilles tränare John Hynes.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.