Brynäs klarade sig kvar i SHL efter att ha vunnit kvalet mot HV71. Foto: TT

Förundersökning mot våldtäktsmisstänkt Brynässpelare nedlagd

Uppdaterad
Publicerad

Förundersökningen mot en av de Brynässpelarna som under våren varit misstänkt för våldtäkt har lagts ner.

Anledningen är brist på bevis, skriver åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.

Åklagarmyndigheten skriver idag:

”Anledningen till att åklagaren lägger ner förundersökningen är att det inte går att bevisa att den misstänkte har haft sådant uppsåt eller har visat sådan grov oaktsamhet som krävs för att förfarandet skall vara brottsligt”, står det i förundersökningen.

Två Brynässpelare har under våren utretts för våldtäkt i två olika brottsutredningar. Den ena spelararen utreds fortfarande för misshandel, men är inte längre misstänkt för våldtäkt.

Idag meddelande åklagarmyndigheten att förundersökningen mot den andra spelaren läggs ner.

Brynäs har under våren varit i kris och har nyss valt en ny styrelse. Ett tag saknade klubben tränare, ordförande och sportchef och fick kvala mot HV71 för att stanna kvar i SHL. Under samma period anmäldes två spelare för våldtäkt, i två separata ärenden.

De två spelarna har genomgående förnekat brott.

Den nuvarande styrelsen följer processen, och vill inte ta ställning till om spelarna ska vara kvar i klubben.

– Har svårt att uttala mig eftersom jag inte vet hur fallen såg ut: Är de misstänkta eller inte? Har de haft ett beteende som strider mot våra värderingar? Följer man inte Brynäs värdegrund har man ingen plats men vi får avvakta och se hur läget ser ut, sade den nyvalde ordföranden Magnus Kangas till SVT för ett par dagar sedan.

KLIPP: Krisande Brynäs ska resa sig igen (29 maj 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.