Johan Fransson bryter tystnaden efter den svåra olyckan i somras, i en intervju med Dalarnas Tidningar. Foto: Bildbyrån

Fransson om svåra olyckan: ”Var säker på att jag brutit nacken”

Uppdaterad
Publicerad

Leksandsspelaren Johan Fransson uttalar sig för första gången efter den svåra olyckan i somras – och vägen tillbaka.

I en intervju med Dalarnas Tidningar berättar Fransson om tiden efter olyckan och hur han går vidare.

– Jag var helt säker på att jag brutit nacken, säger Johan Fransson till Dalarnas Tidningar.

Johan Fransson skulle bara ta en tur på motorcykeln i det vackra sommarvädret.

Men det blev något helt annat. Johan Fransson kraschade svårt och landade på nacken.

Han vill i intervjun med Dalarnas Tidningar inte prata så detaljerat om det som hände.

– Jag pratar inte gärna om det som hände, för det gör fortfarande så ont att tänka på. Men så mycket kan jag säga att det inte är bra att landa på nacken, säger Fransson till Dalarnas Tidningar, och fortsätter:

– När det hände var jag helt säker på att jag brutit nacken. Jag har ingen uppfattning om hur länge det tog innan jag fick tillbaka känseln, men när jag vaknade upp efteråt kände jag varken av benen eller armarna.

”Hade en jävla tur”

I olyckan ådrog sig Fransson småfrakturer på två halskotor, samt blödningar och ligamentskador. Det gör att han fortfarande tvingas bära stödkrage dygnet runt, men har full rörlighet i kroppen.

Johan Fransson tillbringade nästan hela augusti på sjukhus. Mestadels på Falu lasarett men även på Akademiska sjukhuset i Uppsala för specialistvård.  Nu är han hemma hos familjen i Leksand igen.  Det finns svåra stunder och mentala utmaningar, men han är tacksam för livet.

– Jag är evigt tacksam att jag klarade mig så här bra, trots omständigheterna mår jag rätt fint. Jag är glad, lycklig och tacksam för att jag kan gå och ha full rörlighet. Lite smärtor får man köpa, för jag hade en jävla tur.

MER ISHOCKEY: Rögle överlägset mot Leksand (16 september 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.