Frölunda HC

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Konkurrenterna ser Frölunda som den största favoriten till SM-guldet Foto: Adam Ihse/TT

Frölunda favoriter till guldet

Uppdaterad
Publicerad

Under SDHL:s upptaktsträff röstades Frölunda HC fram av sina ligakonkurrenter som den stora favoriten till SM-guldet, tätt följt av regerande mästarna Luleå Hockey/MSSK.

– Vi är absolut där uppe och vi har förutsättningar för att kunna gå hela vägen, säger Hanna Olsson i Frölunda HC till SVT Sport.

Luleå Hockey/MSSK har vunnit SM-guld sex år i rad men kanske bryts den sviten i år då Frölunda HC ses som den stora favoriten av de övriga lagen i SDHL.

– Roligt! Alltid kul att vara favorittippad. Såklart blir det press utifrån med den största pressen sätter vi på oss själva. Det är en lång säsong och det gäller att få ihop det på slutet, säger Hanna Olsson i Frölunda HC.

Skulle du själv säga att ni är favoriter?

– Vi är absolut där uppe och vi har förutsättningar för att kunna gå hela vägen, vi har ett bra lag och har förstärkt på många delar sedan förra säsongen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.