Frölunda tar tredje raka segern i SDHL.

Se Frölundastjärnan Hanna Olssons klassmål i spelaren. Foto: TV4 Play.

Frölunda i topp efter två mål av skyttedrottningen Elisa Holopainen: ”Växlar upp enormt”

Frölunda vann mot Linköping med 4-2 och toppar en haltande SDHL-tabell. Skyttedrottningen Elisa Holopainen gjorde två mål.

– Vi går ut med energi och växlar upp enormt inför andra perioden och tar vara på våra chanser och sätter dit puckarna, säger målvakten Maja Helge till TV4 Play.

Det såg ut som om Linköping skulle få med sig en poäng men med mindre än åtta minuter kvar gjorde Hanna Olsson matchvinnande 3-2.

Hon avlossade två skott från vänstersidan i anfallet innan och tog ett varv till och avlossade på nytt från vänster tekningscirkel och kunde se pucken gå in högt för det viktiga målet.

Tre Frölundaspelare topp fyra i poängligan

Med utplockad Linköpingsmålvakt satte finländskan Holopainen sitt andra mål från snäv vinkel vid sargen på högersidan.

Efter fem spelade matcher leder Holopainen poängligan med elva poäng (6+5). Med Michelle Karvinen och Hanna Olsson tätt bakom är det tre Frölundaspelare bland de fyra främsta i poängligan.