Thoresen och Axelsson.

Se när Patrick Thoresen och Dick Axelsson sänkte Västerås. Foto: Bildbyrån.

Gammal är äldst för Djurgården – vann efter veteranernas målfest

Djurgårdens veteranspelare levererade borta mot Västerås.

Patrick Thoresen, 41, Dick Axelsson, 37, och Linus Klasen, 38, gjorde mål i 5–4-vinsten som avbröts under 50 minuter efter brandlarm utlöst av Djurgårdsklackens pyroteknik.

– Det är några få som förstör för väldigt många, tyvärr, säger Djurgårdens lagkapten Marcus Krüger.

Niklas Wikegård tog över som sportchef för Djurgården efter förra säsongen och har blivit mest omskriven för att höja medelåldern i truppen genom att plocka in profilerna Patrick Thoresen, 41, och Dick Axelsson, 37.

Norske Thoresen i sitt yviga skägg gjorde debut i hemmapremiären mot Karlskoga och satte ett mål i straffläggningen som Djurgården förlorade.

Mot Västerås snodde han pucken i numerärt underläge i början av den andra perioden och satte 2–0 för Djurgården.

1–0 hade Dick Axelsson redan gjort i slutet av första perioden och efter att Västerås kommit tillbaka till 2–2 satte Linus Klasen 3–2 i början av tredje.

Utrymdes efter brandlarm

Dick Axelsson gjorde även 5–3 med tio minuter kvar av tredje perioden, firade med att spela fiol med klubban, och Djurgårdsklacken brände av pyroteknik, vilket utlöste arenans brandlarm.

Arenan utrymdes, publiken omvisiterades och det tog drygt 50 minuter innan matchen var igång igen.

Djurgårdens lagkapten Marcus Krüger åkte fram och pratade med bortaklacken när brandlarmet gick.

– Det har hänt förr och det är klart det är tråkigt. Det är några få som förstör för väldigt många, tyvärr, säger han.

– Oss är det inte synd om, det är synd om fansen, det är synd om barnfamiljerna som måste stå ute i regnet, säger Västerås Konstantin Komarek, som gjorde säsongens två första mål under matchen.

Långt ifrån alla västeråsare återvände till arenan, men de som såg färdigt matchen fick se Västerås reducera till 4–5 och trycka på för en kvittering, men Djurgården höll undan och tog säsongens första trepoängare.