Skellefteå

Se målen och glädjescenerna som gav Skellefteås första seger i SDHL. Foto: TV4 Play

Historisk seger för Skellefteå – tog första vinsten i SDHL

Skellefteå AIK har vunnit en match i SDHL för första gången.

Under söndagen besegrades Djurgården på bortaplan med 2–1.

– Riktigt skönt, säger Malou Berggren till TV4 Play.

Se Skellefteås mål i spelaren ovan.

Debuten slutade med förlust mot Linköping. Men under söndagen fick Skellefteå AIK jubla åt en seger i SDHL för första gången.

Drygt sju minuter in i den andra perioden gjorde Ida Kuoppola 1–0 efter att ett skott gått via sargen fram till henne.

Det dröjde cirka tre minuter innan Skellefteå fick chansen att fira igen. Mikayla Lantto blev fri mot mål innan hon lurade målvakten och skickade in bortalagets andra i matchen.

Djurgården kom förvisso att reducera genom Selma Tyreskog, och hemmalaget tryckte på rejält i slutskedet av matchen – men Skellefteå höll undan.

Därmed är första SDHL-segern ett faktum.

– Det betyder jättemycket. Fantastiskt att få göra det med det här gänget, säger Malou Berggren till TV4 Play.