Modo skaffade sig matchboll

Modo vann hemma mot Björklöven med 2-1 och gick fram till 3-2 i matchserien om att nå finalspelet i kampen om en plats i SHL nästa säsong. Laget kan avgöra matchserien på tisdag i Umeå.

– Det blev onödigt spännande på slutet men det var roligt för publken. Vi drog det längsta strået och det tycker jag att publiken var värda. Det var nog en del som hade lite extra innanför västen, säger Modos målvakt Tex Williamsson leende till C More.

Med 2.59 kvar plockade Björklöven ut sin målvakt Claes Endre för att få till en kvittering men den riktigt stora chansen lyckades man inte skaka fram.

I mitten av den tredje perioden åkte Modos Sam Vigneault på en tackling mot huvudet av Björklövens Jesper Lindgren och situationen diskuterades av domarteamet någon minut under kraftfulla visslanden från hemmapubliken men händelsen föranledde ingen åtgärd. Vigneault gick ut i omklädningsrummet och återkom sedan aldrig till isen.

Någon minut senare hade Modo ett skott i ribban och Claes Endre putsade sin målram efteråt av tacksamhet för att inte 2-1 utökades till 3-1. Endre stod sedan ivägen för att Modo skulle punktera matchen med flera fina räddningar. Med tre minuter kvar tappade Modos målvakt Tex Williamsson en puck som han inte hade koll på men lyckades reda ut stora chansen för Björklöven. Löven hade ett stort tryck de sista minuterna.

– Ja, man får väl spexa lite, säger Williamsson om kalabaliken då han fredade målet.

HV71 väntar för vinnaren i den här kvalserien.