Jörgen Jönsson tar över mästarlaget Växjö. Foto: Bildbyrån

Jörgen Jönsson bekräftar Växjö

Uppdaterad
Publicerad

Den förre storspelaren Jörgen Jönsson tar över Växjö till nästa säsong. Det som sipprade ut för en dryg vecka sedan blev klart i dag.

– Det är en fantastisk möjlighet och en utmaning på samma gång, säger Jönsson till sin nuvarande klubb, Davos, hemsida.

Jönsson är assisterande tränare i schweiziska Davos. Han var assisterande tränare i Växjö mellan 2016 och 2018 och känner organisationen väl. De flesta personer är kvar medan huvudtränaren Sam Hallam slutar efter säsongen för att ta över Tre Kronor.

– Jag har under flera år arbetat mot målet att bli huvudtränare och måste ta chansen när den dyker upp i mitt hemland, förklarar Jönsson om att ta över mästarlaget Växjö. Det är hans första jobb som huvudtränare.

49-årige Jönsson tog under sin spelarkarriär två OS-guld och två VM-guld. Under sin aktiva karriär förknippas han främst med Rögle och Färjestad. Han har varit assisterande tränare i Färjestad, Växjö, Örebro och Davos.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.