NHL:s främsta rookies möts i natt

Uppdaterad
Publicerad

NHL-säsongen har kommit drygt halvvägs och spekulationerna kring vem som kommer att vinna ”Calder Trophy”, priset som går till NHLs främsta rookie, har tagit fart. De tre högst rankade nykomlingarna möts i natt i Detroit.

Svenske Lucas Raymond toppar rookieligan i NHL med sina 35 poäng, tätt följd av Trevor Zegras, Anaheim och Detroit-backen Moritz Seider.

Seider och Raymond är lagkamrater i år, förra säsongen möttes de i SHL. Då spelade den tyske backen med Rögle, Raymond med Frölunda.

Och de är inte bara lagkamrater, de har blivit vänner. Moritz Seider berättar att Lucas Raymond bodde hos honom i inledningen av säsongen.

– Vi lärde känna varandra väl och har blivit goda vänner. Han är en riktigt cool person att hänga med. Och en riktigt bra hockeyspelare förstås.

I natt möts Detroit Red Wings och Anaheim Ducks. Vilket innebär att NHLs tre främsta rookies finns på isen samtidigt.

Raymond, Seider och Zegras – just nu är oddsen för att Zegras utses till årets rookie lägst.

– Det där är inget vi fokuserar på, säger Moritz Seider. Jag och Lucas vill bara hjälpa laget vinna och ta poäng.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.