Lisa Johansson gav Luleå ledningen

Se Lisa Johanssons klassmål. Foto: SVT

Luleå krossade Linköping – efter Lisa Johanssons klassmål

Luleå löste tredje raka segern på ett komfortabelt sätt.

Regerande mästarlaget körde över Linköping med 4–0 – efter ett klassmål av Lisa Johansson.

– Det är strålande gjort, säger SVT Sports kommentator Chris Härenstam.

Se Lisa Johanssons klassmål i spelaren ovan.

Linköping tog emot fjolsårsmästaren Luleå under söndagen. Bortalaget vann till sist med klara 4–0.

Lisa Johansson gjorde sitt första mål för säsongen när hon gav Luleå ledningen efter en klassaktion.

– Riktigt, riktigt bra gjort, säger SVT Sports kommentator Chris Härenstam om målet.

Efter en mållös andra period rann siffrorna iväg i den tredje. Viivi Vainikka tryckte in 2–0, innan Petra Nieminen och Noora Tulus gjorde ett mål vardera.

Tredje raka segern

Luleå har nu inlett säsongen med tre raka segrar.

– Jag tycker att vi gör en bra insats, säger Sara Lindqvist om Luleås seger.

Linköping har en seger och tre förluster på sina fyra inledande matcher.

– Det var tufft. De är ett bra lag. Vi måste hålla ihop i 60 minuter om vi ska kunna slå sådana lag, säger Linköpings Selma Luggin om Luleå.