Jacob Peterson slog till direkt. Foto: TT Nyhetsbyrån

Mål direkt i debuten för Jacob Peterson

Uppdaterad
Publicerad

Första matchen, första skottet och första målet.

Jacob Peterson kunde knappast ha önskat sig en bättre start på NHL-karriären, när hans Dallas besegrade New York Rangers med 3–2.

– Det är en dröm som går i uppfyllelse, säger han efter matchen.

– Det kommer att bli kul, sade den 22-årige rookien inför sin NHL-debut.

Och skoj blev det. Inte nog med att debuten skedde i anrika Madison Square Garden i New York, dessutom fick han en drömchans med 40 sekunder kvar av första perioden.

Tyvärr kom Petersons framgång delvis på bekostnad av en annan svensk rookie. 21-årige Nils Lundkvist, som också gjorde NHL-debut, läste en situation vid mittlinjen fel, vilket gjorde att Peterson kunde plocka upp pucken med fart.

Resultatet blev ett två mot ett-läge, som Peterson förvaltade på egen hand, genom en dragning och sedan ett backhandskott som innebar en 1–0-ledning, i hans första skott på mål i NHL-sammanhang.

En dröm som går i uppfyllelse, sammanfattade svensken känslorna efter matchen.

– Jag njöt verkligen av min första match. En rolig och fantastisk upplevelse att få spela här, säger Peterson enligt NHL:s sajt.

Matchen gick senare till förlängning efter 2–2 vid ordinarie tids slut. Halvannan minut in i förlängningen avgjorde Dallas Miro Heiskanen.

Dallas John Klingberg skadade sig och missade tredje perioden.

NHL

New York Rangers logo

New York Rangers

2 - 3

Dallas Stars logo

Dallas Stars

0-1, 2-1, 0-0, 0-1
Madison Square Garden, New York, NY
Publik: 17173

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.