Rangers vann stort – inför publik. Foto: TT Nyhetsbyrån

Målfest för Rangers inför publik: ”Hade lite gåshud”

Uppdaterad
Publicerad

New York Rangers firade med sin målrikaste match hittills under säsongen när Madison Square Garden gläntade på portarna och för första gången släppte in publik.

Omkring 1 800 ishockeytörstande åskådare fanns på läktarna i Madison Square Garden när New York Rangers tog emot Boston i NHL-ishockeyn.

Lättade restriktioner innebär att tio procent av maxkapaciteten tillåts och även om den anrika arenan till största delen var tom innebar den lilla publiken ett lyft för hemmalaget.

– Vi fick definitivt en liten gnista, ingen tvekan om det. Jag hade lite gåshud och kände en energi jag inte känt på länge under nationalsången, säger Rangers Ryan Strome, som stod för ett mål och två assist i matchen, enligt NHL:s sajt.

Säsongens högsta målskörd för hemmalaget

Matchen bjöd inte på någon större spänning, då Rangers tog ledningen 13:16 in i första perioden och sedan aldrig släppte den, och slutresultatet blev 6–2. Sex mål innebar också säsongens högsta målskörd för hemmalaget.

– Jag gillade hemskt mycket av vårt spel i kväll. Jag tyckte att vi var redo att spela från dess att pucken släpptes. Jag tycker att alla fyra kedjor var med. Och jag tycker att våra defensiva styrkor spelade bra liksom vår målvakt. Så det var verkligen en laginsats, säger Rangers-tränaren David Quinn.

Svenske centern Mika Zibanejad hade 18 minuters speltid och lyckades åstadkomma tre skott på mål, men blev poänglös.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.