Foto: Bildbyrån

Mardrömsbesked för Luleås nyförvärv – blir borta länge

Uppdaterad
Publicerad

Luleå får klara sig utan sitt succényförvärv Noemi Ryhner ett bra tag.

Schweiziskan ser ut att bli borta i minst tre månader med en knäskada.

– Det känns verkligen ledsamt – jag trodde inte att det skulle vara så illa, säger hon till NSD.

Noemi Ryhner satte tidigt i SDHL-säsongen ett avtryck hos det regerande mästarlaget. 21-åringen stod för sex poäng, tre mål och tre assist, på de tre inledande matcherna.

Men halvvägs in i matchen mot SDE tidigare i september tvingades hon utgå skadad. Efter lördagens magnetröntgenundersökning står det klart att knäskadan gör att hon inte ser ut att vara tillbaka på isen förrän tidigast om tre månader.

– Jag trodde inte att det var så illa. Det trodde ingen. Det var två läkare som tittade och kände på knät efter jag hade skadat mig och de tyckte inte att det kändes instabilt. De är inte heller helt av. Men undersökningen visade att både det inre ledbandet och det främste korsbandet är skadat, säger hon till NSD.

Ryhner kommer nu att åka hem till Schweiz och få ett andra utlåtande av landslagets läkare innan ett beslut om en eventuell operation tas.

Klipp: Luleås Vainikka hattrickskytt mot HV71 (26 september)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.