• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vislanda i Alvesta kommun, Kronobergs län. Det brinner i en avfallsanläggning utanför Gottåsa med rökspridning mot Vislandaområdet som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kronoberg.

Mikael Backlund. Foto: Jeff McIntosh/TT

Mikael Backlund ny kapten i Calgary Flames

Uppdaterad
Publicerad

Mikael Backlund har varit trogen Calgary i 908 NHL-matcher.

Nu utses den forne Tre Kronor-kaptenen till just kapten för den kanadensiska NHL-klubben, och dessutom förlängs kontraktet med två år.

– Det här är en väldigt speciell dag för mig och min familj, säger han till klubbens hemsida.

Mikael Backlund gjorde sin NHL-debut i Calgary 2009. Sedan dess har han hunnit med över 900 matcher i grundserien. 34-åringen hade endast ett år kvar på sitt kontrakt, men har nu förlängt med ytterligare två år.

Det efter sin poängmässigt bästa säsong som landade på 56 poäng på 82 matcher. Lönetaksträffen på det nya kontraktet är på 4,5 miljoner dollar.

Som en del av nyheten att Backlund skrivit på kom även beskedet att han utsetts till lagets nya kapten.

– Mikael Backlund är vår kapten. Han har betett sig som vår kapten ett tag nu. Vi är glada över att förlänga med Mikael med ytterligare två år och att lägga till kaptensmärket på hans tröja, säger Calgarys GM Craig Conroy.

Backlund har framgångar i landslaget där han varit med och tagit tre VM-medaljer med Tre Kronor, en i vardera valör. Nu ska han försöka leda Calgary till en titel som saknas, Stanley Cup.

– Jag är redo för ansvaret som kommer med att bära C:et och jag är omringad av starkt ledarskap i omklädningsrummet som kommer hjälpa oss ta nästa steg mot att vinna Stanley Cup, säger Backlund.

22.10: Missa inte kvällens Hockeykväll

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.