Oliver Kylington är redo för comeback. Foto: John Woods/AP/TT

NHL-backen Oliver Kylington talar ut: Stod över hela säsongen på grund av psykisk ohälsa

Uppdaterad
Publicerad

Oliver Kylington stod över hela förra säsongen.

Nu berättar NHL-svensken för första gången vad det berodde på.

– Jag led av mentala och psykologiska problem, säger han till hockeynews.se.

Säsongen 2021-22 var backen Oliver Kylingtons bästa i karriären, med 31 poäng (9+22) på 73 matcher.

Därefter skrev han på ett nytt tvåårskontrakt, värt cirka 50 miljoner kronor. Men det blev inte en enda match.

”Väldigt utmanande år”

Det enda som rapporterades om varför var att det berodde på familjeskäl. Men Calgary-spelaren själv har varit tyst utåt. Fram tills nu, då han i en intervju med hockeynews.se berättar vad frånvaron berott på.

– Det var ett väldigt utmanade år för mig personligen. Det är saker som pågått familjärt under många år men som eskalerade till att bli värre och det var mentala och psykologiska problem jag led av, säger han, och förklarar vidare:

– Jag tror jag handskas med problemet som kanske alla andra gör, genom att bara sopa det under matten och lägga locket på men för min del led det till psykisk ohälsa och jag mådde väldigt dåligt av hur jag hanterade mina problem och gick nästan in i väggen och kände att nu räcker det...Jag behövde ”fejsa” dom här problemen vi hade familjärt och i dag är jag otroligt tacksam över den här resan jag påbörjade och sen fick avsluta.

”Jag mår jättebra”

Efter att ha fått hjälp av psykolog är han nu redo för att göra comeback.

– Jag mår jättebra och det är kul att dra igång och jag ser verkligen fram emot en ny säsong. Jag har bara känt engagemang från ledningen i Calgary och mina lagkamrater och det hjälper så klart. Det ska bli kul att kommer tillbaka till min vardag. Jag har saknat den väldigt mycket, säger 26-åringen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.