Viktigt meddelande till allmänheten i Vislanda i Alvesta kommun, Kronobergs län. Det brinner i en avfallsanläggning utanför Gottåsa med rökspridning mot Vislandaområdet som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kronoberg.

Modo besegrade HV71 på bortaplan med 4-2.

Modo besegrade HV71 på bortaplan med 4-2. Foto: Bildbyrån

Modos drömstart i SDHL – tog andra raka segern på ett dygn

Fjolårsfinalisten Modo har inlett SDHL-säsongen med två vinster – på mindre än ett dygn.

Under lördagen besegrades HV71 på bortaplan med 4–2.

– Det är klart det var nervöst, säger debutanten Lovisa Persson till TV4 Play.

Se Modos avgörande i spelaren ovan.

I går kväll besegrades Frölunda på bortaplan, 2–1, och i dag var det dags för en ny Modo-vinst.

I bortamötet med HV71 tog Modo ett rejält grepp om matchen. Adela Sapovalivova tog emot pucken nära mål innan hon lurade målvakten och tryckte in 1–0.

”Lite slarvigt”

Med drygt en och en halv minut kvar av första perioden skickade sedan Emma Seitz in matchens andra med ett välplacerat skott.

– Det är lite slarvigt men skönt att vi får in två puckar ändå, summerade Wilma Sundin i pausintervjun med TV4 Play.

HV71:s Hilda Svensson ville se sitt lag steppa upp.

– Vi måste skjuta lite mer och komma in mer på deras mål.

Och Svensson fick igenom sin önskan – genom att själv reducera i matchen. Knappt tio minuter senare gjorde sedan Rachel Weiss 2–2, vilket innebar att hemmalagets upphämtning var fullbordad.

Lagkaptenen åkte på smäll

Glädjen blev dock kortvarig och efter slarv i HV71 kunde Mira Hallin dundra in 3–2 till Modo.

Fjolårsfinalisten Modo utökade sedan i den tredje perioden genom Elsa Åberg innan lagkaptenen Ebba Berglund åkte på en tuff smäll. Hon kunde dock ställa sig upp på egen hand innan hon fick hjälp av isen.

Några fler mål blev det inte och resultatet innebär att Modo inlett med två raka vinster, medan HV71 står kvar på noll poäng.

– Kul att få chansen i högstaligan. Jag kämpar på och gör mitt bästa. Det här var viktiga poäng, säger 18-åriga målvakten Lovisa Persson, som gjorde SDHL-debut.