Jack Eichel hittade målet mot San Jose. Foto: Jeff Chiu/AP/TT

NHL-stjärnan hittade nätet efter drygt ett år

Uppdaterad
Publicerad

Jack Eichel har gjort sitt första NHL-mål för Vegas. Centerstjärnans första fullträff på drygt ett år bidrog till 4–1-segern borta mot San Jose.

25-årige Eichel gjorde sitt senaste mål den 28 januari förra året, då i Buffalos tröja. Nu sköt han 2–0 för Vegas, från nära håll i slutet av första perioden.

– Det har helt klart gått lång tid sedan jag senast gjorde ett mål, så det var en bra känsla, säger Eichel enligt NHL:s hemsida.

Amerikanen låg i en lång tvist med Buffalo, kring huruvida han skulle operera sin nackskada eller inte, innan han till slut trejdades till Vegas i början av november. Efter klubbytet följde operation och det här var Eichels blott tredje match för Vegas.

– Det här tar bort lite press från honom, säger Vegastränaren Peter DeBoer.

– I kväll var han mycket bättre än i match ett och två. Han börjar bli mer bekväm, använder sin fart, hittar sin tajming. Bra tecken.

Det är svårare för San Jose att hitta positiva tecken. Utan skadade Erik Karlsson har laget nu sex raka matcher utan seger.

NHL

San Jose Sharks logo

San Jose Sharks

1 - 4

Vegas Golden Knights logo

Vegas Golden Knights

0-2, 0-1, 1-1
SAP Center at San Jose, San Jose, CA
Publik: 11504

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.