• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Kalix och Grytnäs i Kalix kommun, Norrbottens län. Det brinner i ett sågverk nära Kalix med kraftig rökutveckling som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Norrbotten.

Matilda Nilsson, tidigare i Brynäs, har värvats till Frölunda. Foto: Julia Koch / BILDBYRÅN

Nilsson bytte nummer efter supportrarnas önskan

Uppdaterad
Publicerad

Hon har inte spelat en match för klubben.

Men Matilda Nilsson har redan haft två tröjnummer i Frölunda som agerade efter supportrarnas reaktioner.

– Jag var genast villig att byta, säger finländska stjärnan till finländska Yle.

Matilda Nilsson värvades av SDHL-nykomlingen Frölunda efter beskedet att Hanna Olsson blir borta resten av säsongen på grund av skada. Nyförvärvet presenterades av klubben, men alla supportrar uppskattade inte att hon tilldelades nummer 20 på ryggen.

Tröjnumret som numera hockeypensionerade Joel Lundqvist bar under sina 20 säsonger i klubben.

”Varmt välkommen till VF, Matilda! Men nummer 20 kan hon inte ha. Spelar ingen roll om det är dam eller herrlaget. Nummer 20 är heligt.”, skrev en Frölunda-supporter på X (tidigare Twitter).

”Välkommen, men nummerbyte tack!”, skrev en annan.

”Inte heltäckande för föreningen”

Frölunda lyssnade på supportrarnas önskan och forwarden Nilsson kommer att bära tröjnummer 19 i stället.

– Det är klart att jag respekterar en klubbikon som har gjort en fantastisk karriär, så jag var genast villig att byta. Alla som kontaktade mig var vänliga och välkomnade mig till klubben, säger Matilda Nilsson till finländska Yle.

Nummer 19 (Jörgen Pettersson 1973-1980 och 1986-1991 i Frölunda) har hissats i Scandinavium. Men Matilda Nilsson kommer inte att behöva byta på nytt.

”Klubben har bestämt att nummer är pensionerade för lagen specifikt och inte heltäckande för föreningen. Herrspelare pensioneras i herrlaget och damspelare pensioneras framöver i damlaget”, skriver klubben i en kommentar på X.

Klipp: Se när Hanna Olsson skadade sig mot Luleå:

Hanna Olsson gjorde hattrick – trots att hon leddes ut skadad.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: TV4

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.