”Omöjliga” räddningen bäddade för Smålands seger

Uppdaterad
Publicerad

Ställningen var 2-2 när Gästrikland fick chansen i powerplay i slutskedet.

Då stod Smålands målvakt Noah Erliden för vad som mycket väl kan ha varit årets räddning i TV-pucken.

– Det är en himla skön känsla, säger Erliden till SVT efter att hans lag senare avgjort i förlängningen.

Kvartsfinalen mellan Småland och Gästrikland i TV-pucken blev en svängig historia.

Efter att Gästrikland tagit ledningen i den första perioden och Småland kvitterat, var målordningen den omvända under den andra perioden och ställningen 2-2 efter 40 minuters spel.

TV-pucken

I slutet av den andra (och sista ordinarie) perioden fick Gästrikland en bra möjlighet att avgöra. Detta när man fick chansen i ett numerärt överläge.

Med minuten kvar av ordinarie tid bjöds en spelare i Gästrikland på vad som såg ut att vara ett öppet mål – med Smålands målvakt Noah Erliden slängde sig och stod för en makalös klubbräddning.

– Om självförtroendet är på topp känns det som att alla puckar går på en. Det är en himla skön känsla, säger Erliden till SVT efter matchen.

”Det var nervöst”

Känslan extra skön förstås eftersom att hans Småland avgjorde i förlängningen där Axel Landén blev stor hjälte redan efter 76 sekunders spel.

– Det var nervöst (i boxplay i slutet av tredje perioden). Framöver i turneringen kan vi inte ta så många utvisningar för då kommer det att smälla mot skickliga lag, säger Erliden.

SVT Sports expert Jonas Andersson imponerades av Erlidens målvaktsinsats i matchen.

– Det är en jätteskön känsla när man har en målvakt som står på huvudet. Man kan nästan glömma det defensiva och tänka framåt, att man ska göra något mål till för att vinna. Det är sällan målvakter levererar på den nivån som Erliden gjorde nu.

KLIPP: Här avgör Småland i förlängningen mot Gästrikland

Resultaten i kvartsfinalerna, pojkar

Östergötland – Göteborg 1-5 (0-4, 1-1)

Stockholm Nord – Värmland 4-3 (2-2, 2-1)

Västerbotten – Ångermanland 3-1 (1-1, 2-0)

Småland – Gästrikland 3-2 (1-1, 1-1, 1-0)

SEMIFINALER

Stockholm Nord – Göteborg

Småland – Västerbotten

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

TV-pucken

Mer i ämnet