Formstarkt Örebro tog fjärde raka segern

Serieledaren Örebro fortsätter skörda segrar. Lagets fjärde raka var ett faktum efter 3-2 mot Luleå efter straffläggning. Där blev en back matchhjälte.

– Jag frågade om någon back fick lägga en straff. Skönt att det gick vägen, säger Philip Holm i C Mores sändning.

Matchen började i ett rasande tempo när serieledaren tog tag i taktpinnen och gick upp i ledning. 19-årige Adam Hofbauer sköt in 1-0 4.47 in i första och taket i arenan lyfte. Målet var hans första i SHL-karriären.

Örebro hade ett spelmässigt övertag och var långa stunder i gästernas anfallszon. Men idrotten kan vara grym. Med mindre än två minuter kvar av första akten kunde Luleå kvittera genom Joonas Rask. Inte helt rättvist med tanke på matchbilden.

Jack Connolly hade två chanser på raken att ge sitt Luleå ledningen igen men Jhonas Enroth agerade vägg. Det var långa stunder samma melodi som i första perioden där Örebro hade ett spelövertag. Men Luleå höll sig kvar i matchen och kunde neutralisera Örebros försök till anfall. Och skapade fler egna farligheter.

Straffavgörande

Det var en härlig stämning när båda lagens supportrar på plats sjöng ramsor och manade på spelarna på isen. Och det var bortapubliken som fick fira en vändning. Med 9.55 kvar i slutperioden höll sig Isac Brännström framme vid mål och styrde in ledningsmålet för Luleå.

Men Örebros Emil Larsson kom med hög fart in anfallszonen och kvitterade med ett vasst handledsskott. Joel Lassinantti var chanslös.

Matchen gick till straffläggning efter en mållös förlängsningsperiod. Och där blev Philip Holm matchhjälte när han säkert satte sin chans i den sjätte straffomgången.

– Vi kommer ut bra i första, riktigt stabilt. Det var mycket fram och tillbaka. Starkt av oss att lyckas kvittera i sista perioden, säger Holm i C Mores sändning.