Ovanlig utvisning fällde Modo mot Björklöven

Björklöven har skaffat sig övertag i den allsvenska semifinalserien mot Modo.

Men det satt hårt inne i kväll – och det krävdes en ovanlig utvisning för att Björklöven skulle avgöra direkt i det efterföljande powerplay-spelet.

– Nu sitter vi i förarsätet, säger matchvinnaren Olle Liss.

Björklöven vann i kväll med 3–1 hemma mot Modo, och leder nu semifinalserien med 2–1.

Sett över 60 minuter var det en rättvis seger, men det satt långt inne och avgörandet lär bli omdiskuterat.

Utvisad i offensiv zon

Det kom nämligen efter en sorts utvisning man inte ser ofta på en ishockeyrink. För efter 6.28 av den tredje perioden pekade nämligen domaren på Modos Tanner Macmaster och visade ut honom för ”delay of the game”.

När en sådan utvisning delas ut är det nästintill alltid för att en puck har slagits upp på läktaren. Men inte denna gång. Denna gång var det för att Macmaster efter en tekning i offensiv zon gått ner och dragit iväg pucken med handsken, vilket domaren alltså inte accepterade.

3–1 i öppen kasse

Och när spelet sedan återupptogs, med tekning i Modos zon, tog det bara sex sekunder innan Björklövens Olle Liss, som gjorde sin första match sedan han skadade handen i den första kvartsfinalen mot Västerås, satte 2–1 med ett stenhårt direktskott.

– Jag tror att den tar på en ”sticka” lite turligt. Men det är mål och det är det som räknas, säger Liss till C More.

Målet som sedan avgjorde matchen fullständigt kom med 1.38 kvar, då Sebastian Selin (som avgjorde även förra mötet mellan lagen) satte 3–1 i öppen kasse. Med bara en sekund kvar att spela reducerade Modo till 2–3.

”Sitter i förarsätet”

Därmed leder alltså Björklöven nu matchserien med 2–1. Fyra segrar behövs för att gå till final, och ha chansen till en SHL-plats.

– Skönt att vi kunde vända hemma och få en till seger. Nu sitter vi i förarsätet, säger Olle Liss.