Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Patric Hörnqvist en glad målskytt. Foto: Bildbyårn

Patric Hörnqvist matchvinnare för Florida i NHL-premiären

Uppdaterad
Publicerad

Florida Panthers vann nattens NHL-premiär borta mot New York Islanders med 3-1. Och det var en svensk veteran som fräckt via köksvägen satte det avgörande målet.

– Det kom i riktigt bra läge också, de hade precis kvitterat i bytet innan, så det var skönt, säger Patric Hörnqvist till Sportbladet.

Islanders Noah Dobson satte 1-1 drygt tre minuter in i tredje perioden. Då tog det bara 30 sekunder innan svaret från 35-årige Hörnqvist, som gjorde NHL-debut 2008, kom.

Svensken gick på en retur, skottet hamnade i målburens utsida – och studsade perfekt vidare till Hörnqvist själv som kunde runda målet och svepa in pucken köksvägen.

– Ryan Lomberg gjorde ett bra jobb som jobbade fram pucken och jag drog iväg ett skott. När jag sedan fick tag i returen var målvakten lite långt ute så jag kunde runda kassen och lade in pucken den vägen. Väldigt skönt, säger Hörnqvist till Sportbladet.

NHL

New York Islanders logo

New York Islanders

1 - 3

Florida Panthers logo

Florida Panthers

0-0, 0-1, 1-2
UBS Arena, Elmont, NY
Publik: 17255

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.