Pontus Andreasson återvänder till Luleå. Foto: Bildbyrån

Pontus Andreasson återvänder till Luleå

Uppdaterad
Publicerad

Luleå rustar upp inför nästa säsong.

Stjärnan Pontus Andreasson återvänder till klubben på ett avtal över fyra säsonger.

– Jag trivdes verkligen jättebra första svängen i Norrbotten och serfram emot att träffa alla spelare som är kvar och lära känna de nyai laget, säger han till klubbens hemsida.

SHL-lagen är i full takt att rusta upp inför nästa säsong.

Och Luleå börjar med en smällkaramell direkt.

Pontus Andreasson återvänder till klubben efter ett år i USA.

– Det känns kanon att få återvända till Luleå Hockey igen att få spela inför ett fullsatt Coop Norrbotten Arena med alla dess härliga supportrar igen. Jag trivdes verkligen jättebra första svängen i Norrbotten och ser fram emot att träffa alla spelare som är kvar och lära känna de nya i laget, säger han till klubbens hemsida.

Andreasson var en av de ledande spelarna säsongen 2021/2022 när Luleå gick hela vägen till SM-final och där föll i den sjunde och avgörande matchen mot Färjestad. Forwarden från Munkedal i Bohuslän gjorde totalt 51 poäng (26+25) på 65 matcher sett över grundserie och slutspel.

Luleå värvade även Oscar Eklind från Brynås som åkte ur SHL.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.