Igor Sjestiorkin skadade sig i en bilolycka. Foto: Bildbyrån

Rangers-målvakt i bilolycka – kan bli mer speltid för Lundqvist

Uppdaterad
Publicerad

New York Rangers-spelarna Igor Sjestjorkin och Pavel Busjnevitj var med i en bilolycka igår kväll. Målvakten Sjestjorkin skadade revbenen och kommer att bli borta i minst några veckor. Det öppnar för mer speltid för Henrik Lundqvist, 37.

New York Rangers kallade till presskonferens på måndagseftermiddagen svensk tid och det började spekuleras i ifall Lundqvist skulle lämna klubben.

Men så var alltså inte fallet. Klubben berättade istället att forwarden Chris Kreider hade förlängt med sju år och att ryssarna Sjestjorkin och Busjnevitj hade råkat ut för en bilolycka. Busjnevitj klarade sig bättre än Sjestjorkin som ska undersökas vidare.

Sjetsjorkin körde bilen och bägge hade bälte på sig.

Den senaste tiden har Lundqvist ofta fått stå till sidan för den ryska duon Alexandar Georgijev och Igor Sjestjorkin, men nu lär han få mer speltid under den sistnämndes skadefrånvaro.

– Mitt fokus just nu är bara på att träna hårt och vara redo när jag får chansen. Vet inte hur det kommer att bli resten av säsongen. Jag ser det kortsiktigt och har så gjort ganska länge, säger Lundqvist till Aftonbladet.

– Jag vet att det varit mycket surr, min situation har ju förändrats mycket sista två månaderna. Jag har haft kontinuerliga diskussioner om min roll med ledningen under de två år som denna rebuild-process pågått och det är något vi kommer diskutera igen efter denna säsong.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.