Rasmus Dahlin blir ny lagkapten för Buffalo Sabres i NHL. Foto: Jeffrey T. Barnes/AP/TT

Rasmus Dahlin blir lagkapten i Buffalo

Uppdaterad
Publicerad

Sverige har hittills producerat 18 lagkaptener för NHL-klubbar.

Nu har vi fått en 19:e.

Rasmus Dahlin, 24, utses till lagkapten för Buffalo Sabres kommande säsong.

Rasmus Dahlin har, sedan han draftades som etta år 2018, blivit en superstjärna i NHL. Nu belönas han också med rollen som lagkapten i sitt lag, Buffalo Sabres.

Under de tre senaste säsongerna har Rasmus Dahlin fått "nöja sig" med att ha ett A på bröstet, som alla vicekaptener har. Men till säsongen som startar om en vecka byter han alltså ut det mot ett C.

– Han gör allting rätt, först och främst. Hans prestationer på isen har varit fantastiska, och jag tycker att han är en kille som kan leda i samtliga delar. Allt från hur han förbereder sig för match, till hur han spelar och verkligen vill vinna hockeymatcher, säger Buffalos tränare, Lindy Ruff till klubbens hemsida.

Svensken har spelat för Sabres sedan hans intåg i världens bästa hockeyliga säsongen 2018/19, och har varit rejält framstående under flera säsonger. Detta trots att laget inte har imponerat. Under den senaste säsongen stod den offensive backen för 20 mål och 39 assist på 59 matcher.

Nyligen blev Victor Hedman utsedd till lagkapten för Tampa Bay Lightning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.