• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vislanda i Alvesta kommun, Kronobergs län. Det brinner i en avfallsanläggning utanför Gottåsa med rökspridning mot Vislandaområdet som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kronoberg.

Otäcka skadan.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Robin Dahses otäcka skada. Foto: Hockeyettan/SVT

Robin Dahse fick skridskoskena över ögat: ”Det var änglavakt”

Uppdaterad
Publicerad

En vanlig match i hockeyettan hade kunnat sluta i total katastrof för Halmstads lagkapten Robin Dahse när han fick en skridskoskena rakt över ögonlocket efter en tackling.

– Ögonlocket gick helt sönder så det hängde ner för ögat så jag såg ingenting, säger han till SVT Sport.

Det var i den andra perioden som Halmstads lagkapten Robin Dahse tacklade en Mariestadspelare. Motståndaren ramlade framåt och skridskoskenan kom in under Dahses visir och skar honom rätt över ansiktet.

– Det gjorde inte ont, men jag kände direkt bloddroppar och tog handen för ögat då fick jag lite panik. Ögonlocket gick helt sönder så det hängde ner för ögat så jag såg ingenting. Tillslut lyckades jag få lite syn med ögat och då blev jag lite lugnare, för första tanken var om jag var blind.

31-åringen med meriter från SHL med Växjö och Malmö fördes direkt till sjukhus där han fick sy 15 stygn.

Hur illa kunde det blivit?

– Väldigt illa. Jag hade ångest dagen efter när jag vaknade. Jag tänkte hela tiden: ”Shit, någon millimeter längre ner så vill jag inte ens veta vad som skulle kunna hända”. Det var änglavakt. Det var en jäkla tur.

I höstas dog tidigare Malmöspelaren Adam Johnson efter att ha fått en skena över halsen i en match i England. Händelsen startade en debatt om halsskydd och säkerhet i hockey, något som Dahse tänker extra mycket på nu.

– Man har spelat hockey hela sitt liv och har fått klubbor och puckar på munnen och hakan och brutit alla ben. Men när det går så här snabbt med en så allvarlig olycka får man sig en riktig tankeställare. Jag kommer nog aldrig mer spela med ett vanligt visir. Jag har beställt nytt underställ med ett stort halsskydd och helvisir.

Själva matchen, som spelades i fredags, vann Halmstad med 8-4.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.