Roger Rönnberg

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Roger Rönnbergs tankar om Frölunda och säsongen som väntar. Foto: SVT/TT

Roger Rönnberg går in i sista säsongen med Frölunda: ”Glöder i ögonen på honom”

Uppdaterad
Publicerad

På lördag startar SHL.

Frölundas mångårige tränare Roger Rönnberg har redan aviserat att det blir hans sista säsong i klubben – och han vill avsluta med ett SM-guld.

– Man ser att det glöder i ögonen på honom, säger forwarden Carl Klingberg till SVT Sport.

Roger Rönnberg har vunnit två SM-guld, fyra titlar i Champions Hockey League, och fått kultstatus som tränare i Frölunda.

Nu står han inför sin tolfte och sista säsong i klubben, och frågan är vad vetskapen om detta innebär för laget.

– Pressen kan öka eftersom det är sista chansen att vinna, det är jag brutalt medveten om. Men samtidigt är det alltid en press att vinna i varje match, så det är ingen ny situation, säger Roger Rönnberg.

Alla goda sagor har som bekant ett lyckligt slut, så nu jagar Rönnberg sista guldet med gänget.

Frölunda har inte vunnit SM-guld sedan 2019, och i våras blev de utslagna i semifinal mot de blivande mästarna Skellefteå.

– Jag tror att årets lag är ett snäpp bättre än fjolårets. Vi ska se till att vara med i spurten, och i spurten gäller det att vara stark, säger Rönnberg.

Carl Klingberg vill vara med och ge sin tränare det perfekta slutet.

– Jag tror att Roger framför allt, han vill ju vinna och avsluta på bästa möjliga sätt. Han vill inte bara lämna utan att sätta avtryck. Han kommer att brinna för att vinna och det kommer vi också göra, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.