Joe Pavelski (till höger) skadade sig svårt i sjunde matchen mot Vegas. I natt, när San Jose slog Colorado med 2-1, drev han på sitt lag i ett oväntat besök i Shark Tank. Foto: TT

San Jose skaffade sig matchboll med skadad lagkapten som inspiratör

Uppdaterad
Publicerad

San Jose vann hemma mot Colorado med 2-1 och leder kvartsfinalserien med 3-2. Den skadade lagkaptenen Joe Pavelski fick taket att lyfta i Shark Tank när han visade sig.

Det var i tredje perioden som Pavelski klev fram ur en tunnel och viftade med en handduk till publiken, som blev galen och en elektrisk stämning spred sig i arenan.

– Det går inte att få fram högre ljud i den här arenan. Det var ett häftigt ögonblick. Jag hade gåshud när jag stod på isen, säger Logan Couture till AP.

>>> Se klipp på situationen här

Det var Pavelskis första offentliga framträdande sedan han slogs till isen i den sjunde åttondelen mot Vegas och fick lämna den blodig med en hjärnskakning den 24 april. När han lämnade isen låg San Jose under med 0-3 och bara tio miunter återstod av matchen. Under det fem minuter långa powerplayet gjorde San Jose fyra raka mål och kunde så småningom vinna i sudden, ett av de större underverken i NHL-historien.

Pavelski allt närmare spel

Tidigare den här veckan var Pavelski tillbaka på is för lätt träning och han kommer ”allt närmare spel”.

Inte ens San Joses tränare visste att Pavelski skulle visa upp sig.

– Jag visste inte vad som skulle hända men det gav mig rysningar, ett fantastiskt ögonblick. Jag såg att några ledare uppmärksammade honom med applåder och då förstod jag att han var tillbaka, säger tränaren Peter DeBoer.

Tomas Hertl blev stor matchvinnare för San Jose med sina två mål.

– Det var otroligt att se honom komma tillbaka. Vi spelade för honom, säger Hertl om Pavelski. 

Erik Karlsson toppar assistligan

San Joses Erik Karlsson stod för ännu en framspelning i morse, matchen tog slut 06.35 svensk tid, och är nu, med sammanlagt elva assists, delad etta i slutspelets assistliga.

– Det var nog vår bästa match i serien. Ändå måste vi spela ännu bättre nästa gång. Vi får inte tro att det här räcker, säger Erik Karlsson till Aftonbladet.

Colorados kapten Gabriel Landeskog matchades flitigt, speciellt när laget jagade kvittering på slutet.

– Jag tycker inte att vi var tillräckligt desperata i offensiv zon, summerar Landeskog.

NHL

San Jose Sharks logo

San Jose Sharks

2 - 1

Colorado Avalanche logo

Colorado Avalanche

0-0, 1-1, 1-0
SAP Center, San Jose, CA
Publik: 17562

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.